יצירת קשר עם חברת בניית אתרים צור קשר

 077-7644819
חייגו או השאירו הודעתכם

 
מאמרים אחרונים מאמרים אחרונים
05/05/2024 20:48
בניית אתר אינטרנט למכירה של מוצרי יום הולדת וכלים חד פעמיים
04/04/2024 18:47
בניית של חנות באינטרנט למכירה של מוצרי גיימינג, מחשבים, סלולר וציוד נלווה
09/08/2023 17:16
בניית חנות באינטרנט למכירה של מוצרים לחיות מחמד

אבטחת שרתים ושיפור אבטחת אתרי אינטרנט

  1. דף הבית
  2. בניית אתרי מכירות
  3. אבטחת שרתים ושיפור אבטחת אתרי אינטרנט
הגנו על השרת שלכם מפני פריצות והוסיפו עוד רמת אבטחה נלווית על אבטחת הקוד.
טיפים לאבטחת שרתי אינטרנט

אבטחת אתרי אינטרנט בצד הקוד ובצד השרת

אבטחת אתר אינטרנט הוא מכלול של הגנה על האתר גם ברמת הקוד וגם ברמת השרת. כדי לוודא שהאתר שלנו מאובטח עד כמה שניתן (כי אין לעולם אבטחה של 100%, אפילו לפנטגון כבר פרצו) וכדי להקשות עד כמה שניתן חדירה של האקרים לא רצויים לאתר שלנו (שעלולים לשבש לנו את המידע, לגנוב אותו ואף למחוק אותו), יש גם לוודא שהקוד מאובטח מפני חולאים כגון SQL injection, XSS, DDoS, ספאם בטפסים וכיו"ב, וגם שהשרת מאובטח מפני תקיפות דומות. רק שילוב חכם של כמה רמות הגנה, הן ברמת הקוד והן ברמת השרת יכולים להביא לרמת אבטחה גבוהה.

במאמר זה, נתרכז בנושא אבטחת שרתים. את נושא ההגנה בקוד נשאיר לפעם אחרת. גם אבטחת שרתי אחסון הוא נושא מורכב, ולא ניתן לדבר עליו במאמר אחד קצר, ולכן בעיקר נעלה את הרעיונות הכלליים של האבטחה ונסיים עם טיפים שקל ליישם ללא הבנה גדולה מדי באבטחת מידע.

מהי אבטחת מידע טובה על השרת

אבטחת מידע טובה היא כזו המקיימת:

  • חסימה של ביצוע פעולות שעלולות להוות סיכון, לחשוף מידע רגיש או לאפשר גישה לנתונים שלא נרצה לתת אליהם הרשאה בצורה ישירה. למשל, ביצוע פקודות כמו trace או track למעקב אחר פעילות השרת, הן פעולות שנרצה לחסום.
  • הסתרה של מידע שיכול לעזור להאקר לפרוץ לנו לאתר. למשל, חשיפה של גרסת תוכנת ה-Apache המותקנת על השרת, חשיפת גירסת ה-PHP, נתוני שגיאה בקוד שמספקים מידע על קבצים ופרצות אבטחה.
  • מניעת הרצה של קוד שעלול להיות מנוצל לרעה. למשל, ביצוע קריאות exec, shell וכיו"ב מתוך קוד PHP יכול להיות שימושי, אבל גם הרסני (ולכן עדיף באופן כללי שלא להשתמש בפקודות מסוג זה בקוד שאנו כותבים ובכלל לחסום קריאות אלו מתוך השרת).

איך מגינים על שרת האחסון

כדי להגן על שרת האחסון, מומלץ קודם כל להשתמש בגרסאות עדכניות של כל תוכנה מותקנת, לרבות גרסאות כלים כמו Apache, PHP וגם גרסאות של תוכנות, כלי עזר ותוספים כגון Wordpress, TinyMCE וכן הלאה. גירסאות עדכניות ברוב המקרים כוללות תיקוני אבטחה וסוגרות פרצות אבטחה שהיו אפשריות בגרסאות ישנות יותר.

לאחר שעדכנו את כל גירסאות הכלים, יש לוודא חלוקת משאבים נכונה על השרת (במיוחד אם זהו שרת שיתופי) על מנת שגישה לאתר אחד לא תיפגע באתר אחר. הפרד ומשול יעזור פה גם באבטחה, שכן ניצול לרעה של משאבי אתר אחד לא יוביל לפגיעה באתר אחר. תוכנה טובה שמאפשרת ניהול משאבי שרתים היא למשל Cloud Linux.

יש לוודא גם שאנו משתמשים כמובן בפיירוול. פיירוול ימנע חדירה של סוסים טרויאנים, malware ושאר מזיקים שירצו לגשת למידע על השרת.

לאחר שעשינו את כל ההתקנות והעדכונים הנזכרים לעיל, יש לבצע את השלב החשוב והמכריע של ההגדרות השונות.

קינפוג והגדרת Apache - אופטימיזציית אבטחה חכמה יותר

נרצה לבצע קונפיגורציה חכמה ל-Apache, על מנת לחסום קוד מסוכן, להסתיר גירסת Apache וכיו"ב. אספנו עבורכם סט הנחיות להגנה טובה יותר על השרת:

  1. הסתרת נתוני Apache:

בקובץ /etc/apache2/apache2.conf (או בקובץ httpd.conf) יש להוסיף את השורות הבאות:

ServerTokens ProductOnly
ServerSignature Off

  1. מניעת ביצוע Trace:

בקובץ /etc/apache2/apache2.conf או בקובץ /etc/apache2/conf.d/security/security.conf יש להוסיף שורה:

TraceEnable Off

  1. הסתרת רשימת הקבצים בעת טעינת האתר:

יש לבטל את המודול autoindex המותקן על Apache. במערכת Ubuntu למשל, יש למחוק לשם כך את הקבצים הבאים:
/etc/apache2/mods-enabled/autoindex.load
/etc/apache2/mods-enabled/autoindex.conf

  1. מניעת גישה להורדה, העלאה ושינוי קבצים באמצעות מנגנון WebDAV:

מנגנון WebDAV הוא מנגנון שנימצא בשימוש נדיר ביותר ומאפשר הורדה, העלאה ושינוי קבצים. מומלץ לנטרל אותו ע"י ביטול המודולים dav, dav_fs, dav_lock. במערכת Ubuntu למשל, יש למחוק לשם כך את הקבצים הבאים:

/etc/apache2/mods-enabled/dav.load
/etc/apache2/mods-enabled/dav_fs.conf
/etc/apache2/mods-enabled/dav_fs.load
/etc/apache2/mods-enabled/dav_lock.load

  1. הסתרת גירסת BIND DNS Sever:

בקובץ named.conf בתוך הקטע options, יש להכניס מלל סתמי עבור השדה version. דוגמא:

options {
               ….
               version "BIND DNS Sever Version Protection";
}

לאחר השינוי יש לאתחל את הרישום על ידי ביצוע:

# service bind9 restart

 

 

הערות:

  1. לפני הוספת השורות בקבצים השונים, יש לבדוק קודם האם כבר קיימת הגדרה רלוונטית, ואם כן, אז לתקן אותה במקום להוסיף הגדרה נוספת.
  2. לאחר שינויי ההגדרות יש לבצע אתחול לשרת.

קינפוג והגדרת PHP - אבטחת מידע בקוד PHP

הקובץ /etc/php5/apache/php.ini מרכז בתוכו הגדרות ברירת מחדל של PHP. ההגדרות ההלו שולטות בין היתר ביכולות של הקוד לבצע פעילויות כגון: חשיפת גירסת PHP, הרצת קוד משרת חיצוני, שליחת מידע לא מאובטח כפרמטרים בקוד, חשיפות שגיאות קוד ובעיות כלפי חוץ לגולשים באתר וכיו"ב.

קביעה לא נכונה של הגדרות ברירת המחדל של PHP הינה כר פורה לפרצות אבטחה שהאקרים יכולים לנצל.

להלן שורה של הגדרות שמומלץ לקבוע כברירת מחדל על מנת להעלות את רמת האבטחה על השרת:

allow_url_fopen = Off
display_errors = Off
display_startup_errors = Off
log_errors = On
error_reporting = E_ALL
expose_php = Off
register_globals = Off

אבטחת שרתים - לסיכום

הרעיונות והטיפים שהזכרנו הם התחלה טובה לאבטחה חזקה יותר של השרת ושל קוד PHP. אנו ממליצים לוודא כי השרת שלכם עבר בדיקת אבטחה, אבל זכרו כי זה אינו מספיק: האבטחה חייבת להמשיך במעגל השני של הקוד, אבל זה כבר לפעם אחרת.

תגיות: אבטחה
מהי אבטחת שרתים ולמה היא חשובה?
אבטחת שרתים כוללת יישום אמצעים להגנה על שרתים מפני גישה לא מורשית, פרצות נתונים והתקפות זדוניות. הדבר חיוני, מכיוון שהשרתים מאחסנים ומנהלים נתונים רגישים, כולל מידע לקוחות, רשומות פיננסיות וקניין רוחני. פרצה באבטחת השרת עלולה להוביל לאובדן נתונים, אובדן כספי, פגיעה במוניטין והשלכות משפטיות.
מהם האיומים הנפוצים על אבטחת השרת?
איומים נפוצים על אבטחת השרת כוללים: תוכנה זדונית - תוכנה זדונית שנועדה להדביק שרתים ולגנוב או להשחית נתונים. התקפות DDoS - התקפות מניעת שירות מבוזרות מציפות שרתים בתעבורה וגורמות להם להפוך ללא זמינים למשתמשים לגיטימיים. גישה לא מורשית - האקרים מקבלים גישה לשרתים באמצעות פרצות או סיסמאות חלשות. פרצות נתונים - גישה לא מורשית לנתונים רגישים המאוחסנים בשרתים. איומים פנימיים - פעולות זדוניות או רשלנות של עובדים או אנשים עם גישה לשרת.
כיצד אוכל לשפר את אבטחת השרת?
תוכל לשפר את אבטחת השרת על ידי יישום מספר אמצעים, כולל: עדכוני תוכנה ותיקונים קבועים לטיפול בפרצות אבטחה. שיטות אימות חזקות, כגון אימות רב-גורמי (MFA) ומדיניות סיסמאות מאובטחת. הצפנה של נתונים במעבר ובמנוחה, כדי להגן עליהם מפני יירוט או גניבה. חומות אש ומערכות זיהוי פריצות לניטור ובקרה על תעבורת רשת נכנסת ויוצאת. ביקורות אבטחה סדירות ובדיקות חדירה, כדי לזהות ולטפל בפרצות פוטנציאליות. תוכניות הכשרה ומודעות לעובדים, כדי לחנך את המשתמשים לגבי שיטות אבטחה מומלצות ואיומים פוטנציאליים.
מה תפקידה של ההצפנה באבטחת שרתים?
ההצפנה משחקת תפקיד קריטי באבטחת השרת על ידי קידוד נתונים באופן שרק גורמים מורשים יכולים לגשת אליהם. הדבר עוזר להגן על נתונים מפני יירוט או גניבה על ידי משתמשים לא מורשים, הן במעבר ברשתות והן במצב מנוחה בשרתים. שימוש בפרוטוקולי הצפנה כגון SSL/TLS עבור תעבורת אינטרנט וטכנולוגיות כמו BitLocker או FileVault לאחסון נתונים עוזר להבטיח את הסודיות והשלמות של מידע רגיש.
איך אני מגיב לאירוע אבטחה בשרת שלי?
במקרה של אירוע אבטחה בשרת שלך, חיוני להגיב במהירות וביעילות, כדי למזער נזקים ולמנוע הפרות נוספות. הצעדים שיש לנקוט כוללים: יש לבודד את השרת המושפע באופן מיידי, כדי למנוע את התפשטות המתקפה. הודע על התקרית לבעלי עניין רלוונטיים, כולל צוות IT, הנהלה ולקוחות מושפעים. בדוק את הסיבה העיקרית להפרה והערך את היקף הנזק. הטמע אמצעי תיקון, כגון החלת תיקונים, שינוי סיסמאות ועדכון תצורות אבטחה. שחזר נתונים מגיבויים, במידת הצורך, כדי לשחזר מידע שאבד או נפגם. ערוך סקירה לאחר התקרית, כדי לזהות לקחים שנלמדו ולשפר תהליכי תגובה עתידיים לאירועים.
הוספת תגובה
YouTube previewPlay

שנקפיץ יחד את העסק שלך לגבהים חדשים?

בניית חנות אינטרנטית של מיזם גרופ תעזור לך ביצירת סיסטם עוצמתי שמגדיל מכירות.

ההצלחה מבוססת על בניית חנות וירטואלית בחוד החנית עם הקמת מערך שיווק אפקטיבי שמגדיל חשיפה והמרות.

 

אל תהססו! מלאו את הטופס או התקשרו עכשיו 077-7644819

 
WhatsApp
שנקפיץ לך את העסק?
לחץ כאן
התקשר עכשיו 077-7644819
או מלא את הטופס להלן: